Hvor pokker køber man filmmusik i Danmark?

Generel debat om filmmusik.

Redaktør: Henrik

Besvar
Gizmo
Active User
Active User
Indlæg: 72
Tilmeldt: tirs 4. maj 2004 09:04
Geografisk sted: København
Kontakt:

Hvor pokker køber man filmmusik i Danmark?

Indlæg af Gizmo »

De fleste af os har formentlig vænnet sig til, at man skal købe sin filmmusik på nettet - og hovedparten af mine nye indkøb kommer da også i små pakker eller kuverter fra USA eller England. Men det er nu alligevel en speciel oplevelse at gå ind i en butik og bladre igennem nogle CD'er på en hylde ... og så lige finde en rigtig god plade.

Danske plade-butikker er ganske håbløse, fordi de fleste har soundtrack-sektionen fyldt op med pop-soundtracks - og hvis de endelig sætter et nyt soundtrack på hylden, så er det ofte mange måneder efter filmens premiere.

Man kan selvfølgelig være heldig i en af Accord-butikkerne i København, men det er som regel det rene lotteri. Fona på Strøget kan til tider være OK, men ellers er udvalget i storbyen frygteligt. Odense er endnu værre. Under et besøg her i weekenden fik jeg rodet alle butikker igennem. Det gav en enkelt gevinst, nemlig PAPILLON af Goldsmith i den franske Universal-udgave ... men ellers var det en ørkenvandring.

Hvad er jeres erfaring? Er der butikker her i landet, hvor man kan være heldig altid at finde noget godt?
Søren Henrik Jacobsen
224
Super User
Super User
Indlæg: 126
Tilmeldt: søn 13. jun 2004 15:45

det er ikke godt

Indlæg af 224 »

det var engang godt men nu er det dårligt - plade forhandlerne ved ikke engang mere hvad for udgeivelser der er udgivet - tsk tsk

mark
Brugeravatar
Henrik
Site Admin
Indlæg: 176
Tilmeldt: lør 3. apr 2004 22:47
Favoritkomponist: John Barry
Favoritscore: Born Free
Geografisk sted: Danmark
Kontakt:

Indlæg af Henrik »

Nej, det er efterhånden sjældent jeg køber et soundtrack i Danmark - jeg køber primært i Tyskland, eller direkte fra USA.

Sørgeligt, men i Danmark må man åbenbart ikke interesserer sig for filmmusik. Det sidste egentlige danske score, var det iøvrigt ikke Blinkende lygter. Det fik ovenikøbet prisen for Årets bedste filmmusik-udgivelse. Øhhh.... var der andre, det år(ti) :?:
Hilsen Henrik :)
224
Super User
Super User
Indlæg: 126
Tilmeldt: søn 13. jun 2004 15:45

Indlæg af 224 »

Der var sikkert en masse Pop-Soundtracks der blev udgivet samme år som den kunne konkurrere med - men jeg ved det ikke - generelt interessere jeg mig ikke så meget for dansk filmmusik da der ikke sker noget - Men jeg ville meget gerne have ARVEN på cd - da bare åbningstemaet er bedre end alt hvad jeg hidtil har hørt fra dansk filmmusik.


Forresten er "Køreturen" min favorit-scene i BLINKENDE LYGTER - alene pga. musikken.
plindboe
Indlæg: 34
Tilmeldt: man 7. feb 2005 16:36

Indlæg af plindboe »

De forskellige Accord butikker(der er 4-5 stykker i København) plejer at være de bedste steder hvis man vil gøre et fund. Ofte er CDer sat ned til 30 eller 50 kroner, og man får det lidt billigere hvis man køber sådanne tre på én gang.

Jeg fandt også engang nogle sjældne i Rock uglen(Køb.K), selvom det primært er en heavy metal butik.

"Blinkende lygter" var vidst et af de seneste, men husk også Hyldgaards "Edderkoppen", fra det samme år, som også er ganske godt.

Peter :)
Besvar