Side 1 af 1

Oscar 2006

: tirs 31. jan 2006 16:41
af Henrik
Så er Oscar nomineringerne offentliggjort for 2006:

Brokeback Mountain - Gustavo Santaolalla
The Constant Gardener - Alberto Iglesias
Memoirs of a Geisha - John Williams
Munich - John Williams
Pride & Prejudice - Dario Marianelli

Kilde: http://www.oscar.org (alternativt: http://www.oscar.com)

Hmm, ja hvad skal man sige. Det overrasker mig ikke, at JW er nomineret for sine 2 drama scores, fremfor de 2 andre mere actionpræget. Personligt så jeg helst, at Batman Begins fik den, men det er jo ikke Akademiets kop te. Det skal åbenbart kun være drama scores :?

Jeg har endnu ikke hørt noget fra de scores/komponister, der ikke er af JW, men umiddelbart følger de vist filmens popularitet i Akademiet. Hvis det er tilfældet snupper Brokeback Mountain den nok. Ellers tipper jeg på Memoirs of a Geisha. Hvad gætter I andre på :?:

: ons 1. feb 2006 04:36
af plindboe
Brokeback synes jeg er et ret middelmådigt score, som ikke burde være blevet nomineret. Geisha er til gengæld høj kvalitet, og er min favorit til at vinde.

Er stadig ærgelig over at Morricone ikke blev nomineret, æv. Giv ham dog en Oscar statuette før han kradser af!

Peter :wink:

: man 6. mar 2006 16:06
af Henrik
Tja, så blev det afgjort:

Statuetten gik til Brokeback Mountain. For mig "lugtede" det virkelig af, at filmen ikke modtog for så mange andre kategorier. Og så skulle den lige have denne her med. Men sådan foregår det nok ikke - eller gør det?

Af de lydeksempler, der blev fremført - med soloviolin af Itzhak Pearlman - foretrak jeg stadig Memoirs of a Geisha af John Williams, selvom JW har modtaget en del statuetter efterhånden.

Alternativt kunne jeg også acceptere, hvis Alberto Iglesias havde fået den for The Constant Gardener. Det lød mest spændende for mig, udover JW.

: ons 8. mar 2006 23:37
af plindboe
Damn. Den værste vandt. Hold op hvor er det score bare middelmådigt. Jeg tar' dette som et bevis på at dem der stemmer ikke kender forskellen på score og sange. Sangene har deres egen kategory allerede, så det er skørt at et score vinder på grund af dets sange.

Det er nu ikke fordi at jeg er den store Oscar fan. Jeg synes bare at de 2 minutter hvor hele verdens opmærksomhed endeligt er fokuseret på rigtig film musik er vigtigt, og når det spildes på country sange synes jeg det er drønærgeligt.

Peter :)