monopolbrud

Generel debat om filmmusik.

Redaktør: Henrik

Besvar
Thomas Vilhelm
Indlæg: 16
Tilmeldt: ons 14. dec 2005 13:22
Geografisk sted: København
Kontakt:

monopolbrud

Indlæg af Thomas Vilhelm »

Kære filmmusik-entusiaster

Under det sidste filmmusik-møde i Holte fik vi alle en seddel med hjem - helt nostalgisk tænkte jeg tilbage på min folkeskole-tid, hvor man også fik uddelegeret opgaver på denne vis. Nu har jeg faktisk gjort noget ved sagen med en stribe anmeldelser, der gerne skulle være med til at aflive myten om, at herværende side kun stedfortræder Henriks meninger, når det drejer sig om kvaliteten af diverse soundtracks.
Lad dette være eksempel til efterfølgelse, så vi får nogle holdninger på bordet omkring filmmusikken. Henrik har gjort et stort og fortjensfyldt arbejde med at få dette forum og site op at stå, men hans vurderinger skal forhåbentlig ikke få lov til at stå uimodsagte. Selvfølgelig er jeg enig, når det drejer sig om en del af de vigtige klassikere indenfor genren, men jeg efterlyser flere "skæve" anmeldelser, der bringer nye navne på banen i forhold til den nuværende database - hvor er Philip Glass, Preisner og Prokofiev henne? Der mangler også en del Morricone-ting, som har været med til at definere den moderne filmmusik, herunder hans mange Leone-scores og mere eksperimenterende udladninger - jeg vil gerne selv bidrage til at få rettet op på den "skade".
I kan jo starte med at læse mine udgydelser ved at surfe lidt tundt i basen og giv mig gerne tørt på, hvis I synes, at jeg er helt galt afmarcheret - lad g-nøglerne danse, men vær gerne lidt hårdere i bedømmelserne, så andre bliver provokeret til at tage til genmæle!

mange hilsener

Thomas Vilhelm
plindboe
Indlæg: 34
Tilmeldt: man 7. feb 2005 16:36

Re: monopolbrud

Indlæg af plindboe »

Jeg skrev nu også et par anmeldelser for nyligt(Jacob Groths "Drengene fra St. Petri" & Stefan Nilssons "Filmmusik"). :wink:

Da jeg har næsten alt Morricone har lavet kunne jeg sagtens bidrage med nogle af de mere ukendte af hans. Men er det muligt at anmelde albums der ikke allerede findes på siden? Skal Henrik ikke bruge CD coveret før han smider anmeldelsen op?

Peter :)
Brugeravatar
Henrik
Site Admin
Indlæg: 176
Tilmeldt: lør 3. apr 2004 22:47
Favoritkomponist: John Barry
Favoritscore: Born Free
Geografisk sted: Danmark
Kontakt:

Indlæg af Henrik »

Det er bestemt tilladt, at anmelde soundtracks, der ikke allerede er i databasen. Gør det endelig!!!

Det er mit mål, at få oprettet mange soundtracks - hurtigt. Så jeg venter f.eks. med at kommentere andres anmeldelser - endnu. Ikke, at det ikke er tilladt, selvfølgelig er det det. Men ved flere "førstegangsanmeldelser", får vi også de mere spændende, og måske mindre kendte komponister frem i lyset.

Coveret kan vi altid finde ud af bagefter. Har jeg problemer, med at finde et egnet cover, skriver jeg sammen med anmelderen om en evt. scanning af coveret eller lignende.

Og: Godt indlæg, Thomas - lad os håbe på mere god respons.
Hilsen Henrik :)
plindboe
Indlæg: 34
Tilmeldt: man 7. feb 2005 16:36

Indlæg af plindboe »

Lyder godt. Vil skrive lidt flere når jeg en dag er i skrivehumør igen. Der er jo så meget guf derude der fortjener noget ektra opmærksomhed.

Peter :wink:
Thomas Vilhelm
Indlæg: 16
Tilmeldt: ons 14. dec 2005 13:22
Geografisk sted: København
Kontakt:

monopolbrud

Indlæg af Thomas Vilhelm »

Tak for responsen. Jeg vil også give mig i kast med nye soundtracks, der endnu ikke er blevet anmeldt i databasen. Evt. cover-problemer må løses hen ad vejen.
Jeg tillader mig lige at gøre opmærksom på, at jeg har et stort opsat essay om jazz og film i det kommende februar-nr. af Jazz-special. Derudover er jeg blevet bedt om at skrive en grundig oversigtsartikel til filmmagasinet Mifune om Morricone, der efter planen kommer med i deres april-nr, men herom mere senere samt en artikel om komponisternes vilkår til et mindre fagblad. Bogen vil blive omtalt i diverse fagblade indenfor de næste par måneder - I kan følge med på mit site http://www.thomasvilhelm.dk under pkt "Nyheder", om I lyster.
Så lukker vi får egenpromoveringen og vender tilbage til emnet - jeg synes ligeledes, at vi burde have nogle tværgående artikler liggende under et nyt menupunkt, der omhandler filmmusikkens væsen og funktion i al almindelighed. Jeg har en del artikler, som jeg gerne vil donere til formålet - plus nogle kommende af slagsen, når de har været trykt og rettighederne er helt afklaret - le redacteuer skal blot melde sig, og så kører toget!

Mange hilsener

Thomas Vilhelm
Brugeravatar
Henrik
Site Admin
Indlæg: 176
Tilmeldt: lør 3. apr 2004 22:47
Favoritkomponist: John Barry
Favoritscore: Born Free
Geografisk sted: Danmark
Kontakt:

Indlæg af Henrik »

Artikler? Det lyder spændende, hvis nogle kan bidrage her.

Foreløbig er punktet passivt på menuen. Jeg skal nok have et par artikler (gerne forskellige), så jeg kan vurdere, hvorledes det teknisk skal sættes op. Men det kan vi evt. snakke videre om, udenfor forum...
Hilsen Henrik :)
Besvar