Lord of the Rings koncert

Annoncering af koncerter - gerne i god tid - og debat om koncertoplevelser.

Redaktør: Henrik

Besvar
lars_el
Indlæg: 41
Tilmeldt: lør 20. maj 2006 00:38
Favoritkomponist: Michael Giacchino
Favoritscore: Batman (1989)
Geografisk sted: Odense
Kontakt:

Lord of the Rings koncert

Indlæg af lars_el »

Lord of the Rings koncert i Koncerthuset, 26. marts 2009.
http://www.dr.dk/Orkestre/DR%20RadioUnd ... 133557.htm


Lord of the Rings in concert
Koncerthuset, Studie 1, 26. marts 2009 kl. 20:00

Oplev højdepunkterne fra den storslåede og Grammy-vindende filmmusik til Tolkiens The Lord of the Rings og hør workshop-premieren på musikken til Hobbitten - LIVE!

Om to år vil biografpublikummet – hvis produktionsplanen holder – kunne opleve en filmatisering af Tolkiens fortælling Hobbitten. Det er historien om hobbitten Bilbo Sækker, der drager ud på en eventyrlig rejse, og det er også historien, der går forud for den nok så kendte trilogi The Lord of the Rings, der, som de fleste ved, har været genstand for en Oscar-slugende filmatisering.

Et musikalsk bud på Hobitten
Men allerede inden filmoptagelserne til Hobbitten er gået i gang, præsenterer vi nu et bud på musikken til fortællingen. DR RadioUnderholdningsOrkestret og Tolkien Ensemblet har af The Saul Zaentz Company (administratorer af Tolkien-familiens rettigheder) helt ekstraordinært fået tilladelse til at give et musikalsk bud på Hobitten.

Komponisterne Peter Hall & Caspar Reiff står for den nykomponerede musik. Deres musikalske kunnen stiftede publikum bekendtskab med allerede på Slotskoncerten i 2005, hvor de leverede en forrygende "Jigs and Reel", som fik hele parken op at juble i begejstring. Det skal blive spændende at høre den nye musik fra Hobbit-land fremført at stort orkester, stort kor og håndplukkede solister.

Et multimedieshow i Koncerthuset
Povl Dissing har bekræftet sin deltagelse som figuren Gollum. Flere solister kommer til – herom senere. Men koncertens hovedbestanddel er og bliver de berømte temaer fra storfilmen The Lord of the Rings, komponeret af Howard Shore, Enya og Annie Lennox og opført live i stor symfonisk udgave og med hjælp fra Radiokorets 24 sangere. Tine Skat Matthiessen, The Tolkien Ensemble og en række solister bidrager til koncerten, og sidst men ikke mindst er vi stolte over at kunne præsentere Hendes Majestæt Dronning Margrethes illustrationer til bogen Ringenes Herre, der som en del af et multimedieshow vil blive vist på storskærm under koncertforløbet.

Hans Otto Bisgaard er vært. Gå ikke glip af DR RadioUnderholdningsOrkestrets første, store multimedieforestilling i Koncerthuset i DR Byen.

Løssalgspris: 350/325/300 kr.
KlubRUO pris: 310/285/260 kr.
Besvar